Influencer Marketing Specialist

Apply now

Influencer Marketing Specialist

In deze nieuwe functie binnen onze Benelux organisatie bouw jij samen met onze influencer marketing/ branded content director onze afdeling verder uit. Jullie vormen samen het eerste aanspreekpunt voor klanten en collega’s over influencer-gerelateerde zaken. Samen werk je met onze klanten aan award-winning cases. Hierbij werken jij en je team veel samen met onze 100+ mediaspecialisten. 

Full-time / Part-time · Amsterdam

Over de rol 

Leef jij praktisch online, heb je affiniteit met (branded) media en wil jij werken met de zowel micro als grote macro-influencers? Wij zijn dentsu Benelux en wij zijn op zoek naar jou!

Wij zoeken een inhoudelijke doorpakker die samen met het team de influencertak/het branded content team verder op de kaart zet, en bouwt aan de relatie van, en met, nieuwe en bestaande klanten. Naast het hebben van een goed netwerk, en relaties met onze partners, is implementatie één van je sterkste punten: je weet als geen ander de juiste influencer aan een bepaalde campagne te koppelen en kan dit ook met gedegen (feitelijke) inzichten beargumenteren. 

Wat ga je doen?

In de eerste plaats zul je je in deze functie bezighouden met het coördineren en beheren van influencer campagnes op sociale mediaplatforms zoals Instagram, TikTok, Youtube en meer. Je onderhoudt de contacten met creators, influencer-agencies en adverteerders. Je stelt campagneplannen en briefings op en bewaakt deze zorgvuldig. Je zorgt voor een vlotte uitvoering van de campagnes, het halen van gestelde deadlines en het monitoren van de dagelijkse campagneflow. Kortom: vanuit de klantvraag weet jij als geen ander hoe je de vertaalslag moet maken naar een concreet plan samen met de talenten die jij voordraagt.

Naast influencer campagnes zul jij ook in voorstellen branded content activaties meenemen. Dit kan zowel online als offline zijn. Hierin zoek je de samenwerking op met bijvoorbeeld het interne AV-team en onze partners zoals AdAlliance, Talpa, Mediahuis, DPG Media. Je denkt vanuit de behoefte van de klant, beheerst de kunst van branding en bent niet bang om out of the box te denken.

En verder…

 • Je werkt samen met interne teams zoals het paid mediateam, om de doormeting van campagnes te optimaliseren. Hierbij zoek jij pro-actief mee naar platforms en functionaliteiten
 • Je denkt inhoudelijk mee over contentplannen in samenspraak met creators die jij zelf voorstelt
 • Je denkt samen met de Influencer Marketing Director mee op strategisch en tactisch niveau om de business groter te maken en gezamenlijk meer campagnes met influencers/branded content partners te ontwikkelen. 

Wie ben jij?

 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring als branded content specialist/influencer marketingspecialist en je hebt ervaring met het uitwerken van social media campagnes;
 • Je hebt sterke organisatie-skills en het vermogen om meerdere projecten, op een hoog tempo, tegelijkertijd te beheren;
 • Je bent communicatief sterk, in zowel woord als schrift, in het Nederlands en Engels;
 • Je hebt ervaring met onderhandelingen/opstellen van contracten op het gebied van influencermarketing;
 • Je hebt kennis van verschillende sociale mediaplatforms, en de trends die daarbij horen;
 • En je zit vol energie en kan anderen enthousiasmeren ;)

Wil je meer weten over onze organisatie? Dentsu is het meest geïntegreerde mediabedrijf ter wereld en levert verschillende diensten die we onderverdelen in 3 servicelijnen; 'dentsu Creative', 'dentsu Media' en 'Merkle, een dentsu-bedrijf' (CXM). Wij werken met zeer gepassioneerde collega’s vanuit 3 locaties in Amsterdam, Rotterdam en Brussel met veel plezier voor top 100 adverteerders in de Benelux. We focussen ons op samenwerkingen op lokaal niveau, zoals gezegd voor 85 van de 100 topadverteerders, met grote partners als AdAlliance, Talpa, Mediahuis, DPG en natuurlijk internationale partners als Google, Meta en TikTok. Als Influencer Markting Specialist zul je deel gaan uitmaken van dentsu Media. 

Wat biedt dentsu?

 • Kansen om te groeien in het media speelveld;
 • Een uitdagende en dynamische werkomgeving in de creatieve industrie;
 • Goede ontwikkelings- en leermogelijkheden en trainingen;
 • Veel ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling;
 • Enthousiaste collega’s en een positieve werksfeer;
 • Internationale werkomgeving met groot kennisnetwerk;
 • Werken met de beste specialisten binnen ons vakgebied;
 • De mogelijkheid om te werken bij een agency die voor bekende en toonaangevende klanten werkt;
 • Veel ruimte voor gezelligheid en andere toffe dingen naast je werk, zoals de vrijdagmiddag borrel aan de bar of ons dakterras, bootcamps, yogalessen, karaoke, een potje FIFA of tafeltennis, de dentsu feesten en well-being dagen;
 • Wij werken gemiddeld 3 dagen op kantoor en 2 dagen hybride;
 • En natuurlijk een goed salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden

Bij dentsu streven we naar een veilige werkplek met als doel gelijke kansen en behandeling voor iedereen. Bij ons moet iedereen zich welkom en veilig voelen om te zijn wie je bent en waar iedereen zich kan uiten. Wij zijn voorstander van echte verandering. Daarom moedigen we sollicitaties aan van kandidaten met verschillende achtergronden om zo onze diversiteit verder te vergroten.

Als je geïnteresseerd bent, maar je herkent je niet volledig in iedere specificatie, laat dat je niet afschrikken. Het is bovenal een wishlist.